ŞEHİR 2023 ÇALIŞTAYI İLE BURSA’NIN GELECEK VİZYONU KONUŞULDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Artık şehirlerimizi yapılar ölçeğinden çıkarıp, herkes için daha yaşanabilir, tüm gruplar için daha erişilebilir, gelecek için bir iddia ortaya koyan, kadimden beslenen kültürü geleceğe taşıyacak, bütün kimliğin vurgulandığı, koruyarak yaşama prensibinden yola çıkarak, şehirlere ve dolayısıyla ülkemize değer katacak bir çalışmayı hayata geçireceğiz." dedi.

ŞEHİR 2023 ÇALIŞTAYI İLE BURSA’NIN GELECEK VİZYONU KONUŞULDU
  • 06 Nisan 2018, Cuma 15:11
Nisan 06, 2018 - 3:28:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Artık şehirlerimizi yapılar ölçeğinden çıkarıp, herkes için daha yaşanabilir, tüm gruplar için daha erişilebilir, gelecek için bir iddia ortaya koyan, kadimden beslenen kültürü geleceğe taşıyacak, bütün kimliğin vurgulandığı, koruyarak yaşama prensibinden yola çıkarak, şehirlere ve dolayısıyla ülkemize değer katacak bir çalışmayı hayata geçireceğiz." dedi.

Karaaslan, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının Türkiye’nin 2023 hedefleri gibi her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymayı amaçlayan “Şehrim 2023 Projesi Çalıştayı“nda yaptığı konuşmada, projenin ilk durağının Bursa olduğunu söyledi.

Bursa’nın kadim birikimi, kültürü, ufkunu dinlemek ve anlamak, kentin hayallerine ortak olmak için projeye Bursa’dan başladıklarını belirten Karaaslan, “Bugün masaların her birinde bu şehre katkı veren, her şeyden önce bu şehir için fikir üreten katılımcılar var. Bu şehrin akademik kesimi, bilgi altyapısını oluşturan çok değerleri hocalar var. Genç, dinamik, farklı uzmanlık alanlarına sahip, gelecek için bize umut veren arkadaşlar var. Aslında masaların her birinde bu şehrin her bir parçası var.” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine değinen Karaaslan, şöyle devam etti:

“Şehircilikte çok güçlü bir hedef ve idealin sahipleriyiz. Son 15 yıl içinde şehirlerimizin çok temel ama çok derinleşmiş sorunları artık hayatımızda yok. Sokaklarımızdan kanalizasyonlar akmıyor, şehirleri yaşanmaz hale getiren çöp dağları yok. Bugün toplu konut ihtiyacı çok büyük oranda karşılanmış şehirlerde yaşıyoruz. Şimdi, ‘Artık yeni bir şeyler söylemek lazım.’ diyoruz. Artık şehirlerimizi yapılar ölçeğinden çıkarıp, herkes için daha yaşanabilir, tüm gruplar için daha erişilebilir, gelecek için bir iddia ortaya koyan, kadimden beslenen kültürü geleceğe taşıyacak, bütün kimliğin vurgulandığı, koruyarak yaşama prensibinden yola çıkarak, şehirlere ve dolayısıyla ülkemize değer katacak bir çalışmayı hayata geçireceğiz.”

- “Şehirlerin kulak vermek için buradayız”

Karaaslan, şehirlerin nasıl olması gerektiğinin hayalini kurmak ve bunu bir hedefe dönüştürmek ve o hedefe inançla bağlanmak ve gereğini yapmak gerektiğini vurgulayarak “Küreselleşen dünyada ülkeler kadar şehirlerin de söz sahibi olduğu, hatta nüfuslarıyla ülkeleri geçen şehirlerin bazı ülkelerden daha çok söz sahibi olduğu günlerden geçiyoruz.” ifadesini kullandı.

Geleceğe söz söylemenin önemine dikkati çeken Karaaslan, “Geçmiş ve geleceği bünyesinde barındırabilen, ‘koruyarak yaşatmak’ prensibinden yola çıkan, kadim, bir cihan imparatorluğuna, onun hayallerine başkentlik yapmış bir şehirden başlamak istedik. Bizim bu şehir için söyleyeceklerimiz kadar onun sesine de kulak vermek için buradayız. Onun bize söyleyeceklerinin, Bursa’nın bize göstereceği hedeflerinin bize ufuk vereceğine inanıyoruz.”
yorumunu yaptı.

- “Şehrin röntgenini çekeceğiz”

Projenin birkaç etaptan oluştuğu bilgisini veren Karaaslan, ilk etap kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “Şehrim 2023” otobüslerini Ankara’dan Van ve Bursa’ya uğurladıklarını anlattı. Karaaslan, proje kapsamında meydanlarda halkla buluştuklarını ve onlarla konuştuklarını dile getirerek şunları söyledi:“Yaptığımız, bir anket çalışması değil, onun ötesinde. Onlara hayallerini, taleplerini, isteklerini, arzularını, eleştirilerini, şehirle ilgili beklentilerini sorduk. Bu açıdan bakıldığında çok yeni değil çünkü zaten halktan aldığımızı politikaya dönüştürüyoruz. Fakat ilk kez şehircilikle ilgili, temeline çevre, şehir ve kültür konularını alan ve 30 büyükşehir başta olmak üzere, belki bir sonraki etabında daha da genişleyecek olan bir çalışmayı uyguluyoruz. Bugün çalışmanın 2. etabı için Bursa’dayız, şehir buluşması. Bu buluşmada bu şehri temsil edenlerle açılacak başlıklar üzerinden şehrimizi masaya yatıracağız. Bu şehrin röntgenini çekeceğiz. Ortak akılla üreteceğimiz politikalara her birimizin ihtiyacı var.”

İstanbul’da, Almanya’da yaşayan bir Bursalının ne düşündüğünü iletmesini sağlayacak bir internet sayfası ve akıllı cep telefonu uygulaması hazırlanacağına dikkati çeken Karaaslan, şunları kaydetti:

“Bütün bunları değerlendirdiğimiz bir akademik heyet, genel değerlendirme kurulu var. Bu etapları gerçekleştirerek, bir şehri her yönüyle masaya yatırıp, şehrin bütün dinamiklerini dinleyip, bu sese kulak vereceğiz. En sonunda Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağımız raporla inşallah buduyduğumuz sesin, arzuların gereğini yapacağız.”


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık