Su jeti ve Flayboard Şampiyonası nefes kesti
Burdur Belediyesi Göl Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Su jeti ve Flayboard Şampiyonasının 2. Ayağı Burdur Gölü’nde tamamlandı.
Burdur Belediyesi Göl Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Su jeti ve Flayboard Şampiyonasının 2. Ayağı Burdur Gölü’nde tamamlandı. Rusya, Kıbrıs, Finlandiya, Kore, Hollanda, Kolombiya ve Tayland’tan katılımcılarla birlikte 30 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada nefes kesti.
Burdur Belediyesi Göl Festivali kapsamında kuruma tehdidi altındaki Burdur Gölü’ne dikkati çekmek amacıyla Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın 2. ayak yarışları yapıldı.
30 su jeti, 13 flyboard sporcusunun mücadele ettiği şampiyona, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen’in start vermesiyle başladı.
Burdur Gölü’nde gerçekleştirilen şampiyonada su jetinde Kaan Şanver birinci, Serkan Kokol ikinci, Hakan Akgün üçüncü, su jeti kadınlar kupasında Zeynep Daştan birinci, Şenay Cankurt ikinci, Yasemin Usta üçüncü, flyboard da Kahraman Aktaş birinci, Uğur Piro ikinci, Bekir Uslu üçüncü oldu. Flyboard Burdur Cup’ta ise Suksan Tongthai (Tayland) birinciliği, Kahraman Aktaş (Türkiye) ikinciliği, Daniel Guerra (Kolombiya) üçüncülüğü elde etti.
Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, asıl amaçlarının kuruyan Burdur Gölü’ne dikkati çekmek olduğunu söyledi.
Başkan Ercengiz, “Burdur Gölü için plan zamanı bitti eyleme geçilmeli” dedi. Burdur Halkını, Burdur Gölü’yle barıştırmak için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ettiklerini de söyleyen Başkan Ercengiz, bu konuda son yıllarda yapılan çalışmaların halktan karşılık bulduğunu ve halkın desteğiyle daha güçlü etkinlikler gerçekleştirmek için yoğun bir çaba içinde olacaklarını paylaştı.
Başkan Ercengiz, şampiyonada basın mensuplarına yaptığı açıklamada,
“Bu yıl Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonasının 3.sünü düzenliyoruz ve 2. Ayağına ev sahipliği yapıyoruz. Asıl amacımız kuruyan Burdur Gölü’ne dikkat çekmek. Şampiyonaya 7 farklı ülkeden 30 sporcuyla gerçekleşiyor ve uluslararası olan bu katılım bizim için heyecan verici. Amacımıza ulaşmada ne denli başarı elde ettiğimizi görüyoruz. Gelecek yıllar daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Burdur Gölü’nün kurumaması için yetkililere sesimizi duyurmak asıl hedefimiz ve amacımız.
Halkın ilgisi oldukça iyi. Sabah erken saatlerinde başlayan yarışmayı izlemek için gelen vatandaşımız oldukça çok. Biz temel ödevlerimizden biri olan Burdur Gölü’yle Burdur Halkını barıştırmak için çaba gösteriyoruz. Birkaç yıldır bu alanda yaptığımız çalışmalara halkımızın destek verdiğini düşünüyorum. Halkımızın ilgisi de bu konuda bize ne kadar destek olduğunun göstergesidir.
Birkaç gündür Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen bizlerle birlikte. Dünyada 8 defa rekora imza atmış bir sporcu. O da geldi Burdur ve Salda Gölleri başta olmak üzere tüm Türkiye’de kuruyan göllere dikkat çekmek için dalış gerçekleştirdi. Biz bu endişeyi taşımak zorundayız. Bizden sonraki nesiller bize neden bu çabayı göstermediğimiz konusunda serzenişte bulunmamalı. Bizim, bizden sonraki nesillere bu doğa nimetlerini bırakmamız lazım. Herkesin bu işte sadece izleyen taraf değil elini taşın altına koyun taraf olması gerektiğini düşünüyorum. Basın aracılığıyla da bu sesin duyulacağını düşünüyorum.
Burdur Gölü Acil Eylem Planı yapıldı, çalıştayı düzenlendi. Eylem planlarının yapılmasının çok anlamı yok bilimsel verilerin elde edilmesi çok önemli ama bu eylem planlarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Bilimsel verileri tek tek sıralandı. Burdur Gölü için plan zamanı bitti eyleme geçilmeli. Bu işe başladığımız günden beri konuya gayri siyasi anlayışla yaklaşıyoruz. Burdur’u seven bir vatandaş olarak bu konuda duyarlılık göstermeye çalışıyoruz. Dünyanın yaşı bizden çok çok büyük. Doğayı, yaşamı bizden sonra ki nesillere bırakmak için bütün siyasilerin aynı anlayış ve gayretle çalışması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.