2. Köroğlu Yazarlık Okulu açılış programı gerçekleşti

Bolu’da geleceğin yazar ve şairlerinin yetiştirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Köroğlu Yazarlık Okulu projesine bu yılda devam ediliyor.

2. Köroğlu Yazarlık Okulu açılış programı gerçekleşti
  • 08 Aralık 2017, Cuma 13:08

Bolu’da geleceğin yazar ve şairlerinin yetiştirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Köroğlu Yazarlık Okulu projesine bu yılda devam ediliyor. İkincisi gerçekleşecek proje kapsamında 250 öğrenci bir eğitim yılı boyunca birbirinden önemli yazarlar ve akademisyenlerden şiir, portre, görsel sanatlar, hikâye yazarlığı ve deneme kategorilerinde eğitim alacaklar.

Türk dünyasının ortak kahramanı, ünlü halk ozanı Köroğlu adına Bolu Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Köroğlu Yazarlık Okulu”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde bugün gerçekleşen açılış programı ile start aldı.

Geleceğin yazar ve şairlerinin ortaya çıkartılması hedeflenen projenin açılışı için AİBÜ Kültür Merkezi mavi salonda düzenlenen programa Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan ve Emine Davarcıoğlu ile Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan, yazarlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda ilk olarak proje kapsamında gerçekleşecek çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.  Ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Baruş: “Geçen yıl gençlerimiz çok önemli kazanımlar elde ettiler”

Bolu Valisi Aydın Baruş programda gençlere seslenerek “Sevgili gençler sizler bugün çok önemli bir cesaret gösterdiniz ve böyle bir çabanın içerisine giriyorsunuz. Geçen yıl başlattığımız Köroğlu Yazarlık Okulu projesi kapsamında katılımcı gençlerimiz çok önemli kazanımlar elde ettiler. Gelecek hayatlarında kendilerine yol gösterecek deneyimler elde ettiler” dedi.

“Dünyaya cesaretle haykıracak gençlerin yetişeceğine inanıyorum”.

Projenin bu yıl üniversiteye alınmasına ve Köroğlu Yazarlık Okulu Projesi ile birlikte Köroğlu Yazarlık Mektebi projelerinin hayata geçirilmesine de değinen Baruş, “Gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gerek Rektörlüğümüzden aldığımız bilgiler üzerine 125 lise öğrencilerimizden ve 125 üniversite öğrencilerimizden bu projelere katılım sağlanıyor. Ben bu proje sayesinde hem Bolu’nun hem de Türkiye’nin fikir hayatı için ileride çok daha önemli işlere imza atacak ve bizim medeniyetimizin değerlerini diğer insanlara, toplumumuza ve dünyaya cesaretle haykıracak çok muhterem gençlerin yetişeceğine inanıyorum.” diye konuştu

Emeği geçenleri kutladı

Baruş, projede emeği geçenleri de unutmayarak şunları söyledi: 

“Bu projede hiçbir desteğini esirgemeyen öncelikle Belediye Başkanımıza ve AİBÜ Rektörümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve çok daha önemlisi bu projeyi anlamlı çok değerli fikir insanımız Sayın Mehmet Doğan’a, Fahri Tuna hocamıza ve diğer yazarlarımıza ve sanatçılarımıza şükranlarımı arz ediyor ve bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yılmaz: “Bütün gücümüzle çalışıyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz salonu dolduranlara hitaben yaptığı konuşmasında, Bolu’nun özel bir kent olduğunu söyledi. Bolu’yu tabiatıyla uyumlu bir şehir haline getirmek için bütün güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Yılmaz “Kafamızda olgunlaştırdığımız bir şehri dizayn ediyoruz. Ve bu şehir inşallah dünyada yaşanabilir kentler arasına girecek bir şehir. Bu konuda da gayretliyiz” diye konuştu.

“Kültürel anlamda gerideyiz”

Yılmaz, sözlerinin devamında, Türkiye’de okuma alışkanlığının diğer ülkelere göre geride olduğuna değinerek “Kültürel anlamında dünyada yaptığımız çalışmalarda bizim biraz daha geri de olduğumuzu görüyoruz. Okuma alışkanlığımızın çok yüksek olmadığını bilesiniz. Bunu da eleştirmek durumundayız. Bunu yapacak olanda işte bu kurumlar ve sizlersiniz. Bu konularda sıradan insanlar olarak mevcut hayatı devam ettirebilirsiniz ve yahut da bu yetişme imkanlarını değerlendirerek hem ülkemize hem dünya insanlığına örnek olacak hem yazıda hem resimde, müzikte özel insanlar olabilirsiniz. Bunlar sizin elinizde. Bu konuda hem milli eğitim müdürlüğümüz hem üniversitemiz böyle bir çalışmaya kucak açıyor. Valimiz bu işin başında. Bizlerse emrinizdeyiz” ifadelerini kullandı.

Alişarlı: “Önemli çıktıları olacağı kanaatindeyim”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da konuşmasında öğrencilere projeden beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyerek “Okul döneminde verilen eğitim ile mektep ile verilen eğitim aynı olmayacak. Bu ayrım aynı zamanda siz değerli öğrencilerimize çağını yakalayan, erdemli, lider olma özelliği kazandıracak ve aklını kimseye teslim etmeyecek bir zihniyet kazandıracak bu beklentilerle biz bu işe evet dedik. Yapacağımız bu eğitimle öğrencilerimize hem lise düzeyinde hem üniversite düzeyinde nitelikli ve kaliteli insan yetiştirmeye destek sağlayacak bir programı uygulamak istedik. Benim şahsıma burada beklentim çok. Önemli çıktıları olacağı kanaatindeyim. Bunun olması için siz öğrencilerimizin sabırlı olması gerekiyor, azimli olması gerekiyor bu programın peşini kovalayıcı olması gerekiyor” dedi.

Cengiz yeni dönem hakkında bilgiler verdi

2. Köroğlu Yazarlık Projesinin ayrıntılarını katılımcılarla paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise geçen yıl 8 aylık süreçte şiir, hikaye, deneme ve portre atölyesinde çalışma yaparak her ay medeniyet söyleşileri gerçekleştirdiklerini söyledi. Cengiz, yeni öğretim yılı ile ilgili şunları söyledi: “Bu yıl ise geçen yıldan farklı olarak hikaye atölyesinde yazar Günay Süngü, güzel sanatlar atölyesinde ise Osman Suroğlu öğrencilerimizle birlikte olacak. Bu projede bizlere destek veren başta Sayın Valimiz Aydın Baruş olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya teşekkür ediyorum.”

Programda gerçekleşen protokol konuşmalarının ardından Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan, yeni eğitim yılının ilk ‘medeniyet söyleşisini’ gerçekleştirdi.

250 Öğrenci 1 yıl boyunca eğitim görecek

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek proje kapsamında 125’i lise, 125’i de üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 250 öğrenci bir eğitim yılı boyunca eğitim alacak. Derslere ise birbirinden önemli yazar ve akademisyenlerden girecek. Öğrenciler ise şiir, portre, görsel sanatlar, hikâye yazarlığı ve deneme kategorilerinde eğitim alarak ‘geleceğin şair ve yazarları olma yolunda önemli bir avantaj sağlayacaklar.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık